Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

Nowe logo i produkty Fabryki Cukierków „Pszczółka”

Fabryka Cukierków „Pszczółka” zmienia się dla swoich klientów. Odświeżony system identyfikacji wizualnej i logo, to dopiero początek intensywnego rozwoju, który czeka „Pszczółkę” w 2017 roku.  Już niebawem będzie można zasmakować w zupełnie nowych produktach. Wszystko za sprawą fabryki, jednej z najnowocześniejszych w Europie, która swoją działalność rozpocznie już za kilka miesięcy.

- Rok 2017 będzie przełomowy w naszej działalności, nie tylko ze względu na wizualną metamorfozę, która jest widoczna już teraz, ale przede wszystkim na istotne zwiększenie możliwości produkcyjnych i wprowadzenie całkowicie nowych produktów. Już niedługo, nasi klienci będą mogli spróbować cukierków czekoladowych. Dzięki swojej wysokiej jakości, najnowocześniejszej technologii produkcji oraz pasji z jaką tworzymy nasze produkty, wierzę, że osiągniemy sukces na konkurencyjnym rynku słodyczy  - mówi Leszek Wertejuk, prezes zarządu Fabryki Cukierków „ Pszczółka”

Już od ponad 60 lat produkty z „Pszczółki” podbijają serca miłośników słodkości. Obecnie lubelska fabryka jest jednym z największych w Polsce producentów karmelków twardych i nadziewanych. Słodycze, które tu powstają, produkowane są w oparciu o sprawdzone receptury i wysokiej jakości składniki, takie jak: naturalne soki, doskonała czekolada i prawdziwy miód.

Żywe kolory, użyte w odświeżonym systemie identyfikacji wizualnej, podkreślają dynamikę rozwoju, a nowe hasło: „Pszczółka. Świat beztroskich przyjemności” definiuje charakter marki. Dzięki słodkościom z lubelskiej spółki, klienci przeniosą się w przyjemny i pełny pozytywnej energii świat. I to jest główna misja przyświecająca Fabryce Cukierków „Pszczółka”.

- Przed nami duże zmiany, które otworzą zupełnie nowy rozdział w naszej działalności, ale to co pozostanie niezmienne: to niepowtarzalny smak i aromat naszych słodyczy - mówi Leszek Wertejuk, prezes zarządu Fabryki Cukierków „ Pszczółka”

W swojej bogatej ofercie, Fabryka Cukierków „Pszczółka” ma karmelki nadziewane, twarde, oblewane czekoladą, musujące, a także krówki i bakalie w czekoladzie. Tu każdy smakosz słodkości, bez względu na upodobania znajdzie coś dla siebie.

Od lat niezmiennym zainteresowaniem wśród konsumentów cieszą się „Jogusie”, łączące intensywny aromat świeżych owoców z jogurtowym kremem. Cukierki występują w czterech kuszących smakach: pachnącej poziomki, słodkiej maliny, kwaśnej cytryny, lub soczystej brzoskwini.

Serce konsumentów skradły także cukierki „Coffe Amo, czyli kawowe karmelki oblewane deserową czekoladą. Dużym zainteresowaniem cieszą się też „Mussy”, czyli słodko-kwaśne, musujące karmelki w owocowych smakach: wiśniowym, winogronowym, pomarańczowym i cytrynowym.

Szczegółowy katalog wszystkich produktów dostępny jest na stronie internetowej: www.pszczolka.pl

_____________________________________________________

Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. to firma z ponad sześćdziesięcioletnim doświadczeniem. Oferuje około 50 rodzajów cukierków: karmelków nadziewanych, twardych, musujących, a także oblewanych czekoladą. Cukierki z „Pszczółki”, takie jak „Jogusie”, „Musss”, czy „Kukułki”, są od lat znane konsumentom w całym kraju i za granicą. Obecnie Spółka dynamicznie rozwija swoją działalność i wkrótce otworzy nowy zakład  produkcyjny w Specjalnej Strefie Ekonomicznej Euro-Park Mielec Podstrefa Lublin.

« wstecz