Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

  • Biuletyn Informacji Publicznej
  • english version

Treść

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. sfinalizowała zakup zakładu we Włocławku

31 stycznia 2014 roku Krajowa Spółka Cukrowa S.A. sfinalizowała zakup od Agros Nova Sp. z  o.o. dawnych Kujawskich Zakładów Przemysłu Owocowo-Warzywnego „Włocławek”. Zakładem we Włocławku zarządza spółka zależna KSC S.A. - Polskie Przetwory Sp. z o.o.

Polskie Przetwory Sp. z o.o. uruchomiła już działalność operacyjną, oferując w pierwszej kolejności półprodukty – przeciery warzywne i owocowe - w kanale B2B. Podstawą profilu produkcji będą produkty warzywne, szczególnie ketchupy i koncentrat pomidorowy. Planowane jest też równoległe zaoferowanie pierwszych produktów z gamy przetworów owocowych. Przygotowywane rozszerzenie asortymentu o produkty konsumenckie pod własną marką nastąpi do połowy 2014 roku. Nową marka będzie nawiązywać do rozpoznawalnych wieloletnich tradycji jakości lokalnych surowców i jakości produkcji.

Polskie Przetwory Sp. z o.o. planuje także uruchomienie produkcji nowych produktów w niszach rynkowych, zgodnie z trendem konsumenckim wymagającym od producentów serwowania żywności „wygodnej” i zdrowej. Pod uwagę brany jest też potencjał w danych dotyczących wzrostu sprzedaży produktów spożywczych pod marką własną sieci handlowych.

Podstawą planów rozwoju zakładu we Włocławku jest potencjał regionu kujawskiego, będącego optymalną lokalizacją odbioru i zwielokrotniania dostaw surowca oraz potencjał tkwiący w samym zakładzie, w jego fachowej kadrze, 60-letnim doświadczeniu i możliwości rozbudowy.

« wstecz