Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

  • Biuletyn Informacji Publicznej
  • english version

Treść

  • -

Landrynki „Gabbi Ice”: Mroźna nowość z „Pszczółki”

Orzeźwiające, nadziewane landrynki „Gabbi” o smaku „ice” to nowość w ofercie lubelskiej Fabryki Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. Są już dostępne w sklepach w wygodnych, 90-gramowych opakowaniach.

Landrynki trafiły do sprzedaży w maju. Są nowym wariantem smakowym popularnych cukierków „Gabbi” (dostępnych dotychczas w wersji miętowej oraz owocowej). Wyjątkowe, mentolowe nadzienie, landrynek „Gabbi Ice” jest propozycją na zbliżające się lato.

Nowy produkt opracowaliśmy z myślą o sezonie wakacyjnym. Przy ciepłej, słonecznej pogodzie, klienci każdego sklepu z pewnością sięgną chętnie po cukierki, które przyniosą uczucie chłodu i świeżości. Nadziewane landrynki „Gabbi Ice” sprawdzą się w tej roli doskonale  – mówi Leszek Wertejuk, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o.

Landrynki o smaku „ice”, tak jak inne cukierki z serii „Gabbi”, w sprzedaży detalicznej dostępne są w 90-gramowych torebkach. Charakterystyczna, biało-błękitna kolorystyka tych opakowań oraz zastosowane elementy graficzne, nawiązują wprost do nowego, „lodowego” smaku landrynek.

……

Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. to firma z ponad sześćdziesięcioletnim doświadczeniem. Oferuje około 50 rodzajów cukierków: karmelków nadziewanych, twardych, musujących, a także oblewanych czekoladą. Cukierki z „Pszczółki”, takie jak „Jogusie”, „Musss”, czy „Kukułki”, są od lat znane konsumentom w całym kraju i za granicą. Obecnie Spółka dynamicznie rozwija swoją działalność i wkrótce rozpocznie budowę nowego zakładu produkcyjnego w Specjalnej Strefie Ekonomicznej Euro-Park Mielec Podstrefa Lublin.

« wstecz