Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

Kampania cukrownicza 2017/2018 w „Moldova Zahăr” rozpoczęta

W dniach 30.08 – 1.09.2017 r. Prezes Paweł Piotrowski wraz z pracownikami Krajowej Spółki Cukrowej S.A. przebywali z wizytą w Kiszyniowie oraz siedzibie Spółki „Moldova Zahăr” w Cupcini na zaproszenie Dyrektora Generalnego Î.C.S. „Moldova Zahăr” SRL Wojciecha Kolignana.

Plan pobytu w Spółce zawierał udział w najważniejszych wydarzeniach dla pracowników cukrowni oraz kontrahentów. 31 sierpnia 2017 r. nastąpiło oficjalne otwarcie nowej pakowni cukru w cukrowni. Uroczystego przecięcia wstęgi dokonał Dyrektor Generalny Cukrowni Wojciech Kolignan, Dyrektor ds. Technicznych Jacek Ludwiczak oraz Prezes Zarządu KSC S.A. Paweł Piotrowski. Nowo otwarta pakownia została wyposażona w linie pakujące cukier a’ 1kg. Samo wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem mediów lokalnych i krajowych.

W tym samym dniu dokonano rozpalenia pieca. Ten symboliczny i niezwykle podniosły rytuał przypadł w udziale Prezesowi Pawłowi Piotrowskiemu.

Terminy rozpalenia pieca wapiennego w cukrowniach Krajowej Spółki Cukrowej S.A. przedstawiają się następująco:

Cukrownia Nakło 6 września 2017 r.

Cukrownia Werbkowice 7 września 2017 r.

Cukrownia Kluczewo 7 września 2017 r.

Cukrownia Krasnystaw 7 września 2017 r.

Cukrownia Kruszwica 7 września 2017 r.

Cukrownia Dobrzelin 11 września 2017 r.

Cukrownia Malbork 12 września 2017 r.

« wstecz