Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

Produkty marki "Młyny Stoisław" nagrodzone przez ekspertów

Sukces Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. (Młyny Stoisław).  Dwa produkty z oferty Spółki - płatki owsiane górskie ekstra oraz mąka pszenna tortowa -  zdobyły prestiżowe certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” i tytuł „Top Produktu”. Wyróżnienie zostało przyznane przez niezależnych specjalistów z branży spożywczej, zasiadających w Loży Ekspertów programu „Doceń polskie” pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.wUyn+umTJsq1QAAAABJRU5ErkJgggA=

Wyróżnienia są nadawane wyłącznie produktom, którym specjaliści z branży spożywczej wystawili maksymalne noty. Do audytu żywności zakwalifikowano 142 wyroby z całej Polski, nagrodzono tylko te cechujące się odpowiednim smakiem i wyglądem oraz adekwatnym stosunkiem jakości do ceny.

Decyzja o wyróżnieniu produktów zapadła 31 stycznia br., podczas XXVII atestacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wszystkie artykuły spożywcze zostały indywidualnie sprawdzone przez każdego jurora, po czym otrzymały noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Za każdą z tych cech członkowie Loży Ekspertów przyznają oceny w dziesięciostopniowej skali. Certyfikat „Doceń polskie” jest przyznawany wyrobom, które uzyskają minimum 7,5 pkt. Tytuł TOP PRODUKT jest zarezerwowany dla artykułów z maksymalnymi notami. Patronat honorowy nad atestacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Jedną z uhonorowanych firm jest Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S.A. Dwóm propozycjom z jej oferty przyznano certyfikaty jakości i tytuły TOP PRODUKT. Nagrodzone zostały płatki owsiane górskie ekstra oraz mąką pszenna tortowa.

A18c+71AT1CCAAAAAElFTkSuQmCCAA==Warto odnotować, że płatki owsiane górskie ekstra i mąka pszenna tortowa zyskały certyfikaty programu już po raz drugi. Godła jakości „Doceń polskie” są nadawane zawsze na 2 lata. Po upływie tego czasu producent może zgłosić nagrodzony produkt do ponownej oceny. Pozytywny werdykt ekspertów to dowód, że firma utrzymuje wysoką jakość mimo upływu czasu. Powtarzalność produkcji jest w branży spożywczej bardzo istotna, stąd kolejne zdobycie godła promocyjnego najdobitniej świadczy o jakości żywności.


- Zasady przyznawania certyfikatu „Doceń polskie” nie uległy zmianie od 2011 roku, gdy odbyła się I atestacja w ramach programu promocyjnego. Aktualny pozostaje także cel naszych działań, czyli propagowanie polskich produktów spożywczych oraz ich wytwórców. Branża spożywcza ewoluuje, ale cechy oceniane przez Lożę Ekspertów nadal mają ogromne znaczenie dla konsumentów. Kupujący coraz bardziej zwracają także uwagę na pochodzenie żywności. Cieszymy się, że kolejne produkty zdobywają znaki „Doceń polskie”, a narzędzia, które oferujemy firmom będą pomagały budować ich pozycję w branży - podsumowuje Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

 

* * *

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl
 

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają  w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.


Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.

« wstecz