Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

Marka „Polskie Przetwory” Krajowej Spółki Cukrowej wyróżniona nagrodą „100% Polski Produkt”

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. otrzymała nagrodę „100% Polski Produkt” za markę „Polskie Przetwory”. Od teraz takie produkty marki jak keczupy, koncentraty pomidorowe czy soki produkowane przez Zakład KSC S.A. we Włocławku będą mogły być oznaczane logotypem „100% Polski Produkt”. Nagrodę dla marki „Polskie Przetwory” odebrał Radosław Zacharek, Dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” z siedzibą we Włocławku.

W konkursie „100% Polski Produkt”, organizowanym przez redakcję tygodnika „Do Rzeczy”, nagradzane są najlepsze produkty lub usługi, do których wytworzenia użyto komponentów, technologii, know-how i kapitału polskiego. Konkurs skierowany jest do polskich firm, które z powodzeniem podnoszą wartość własnych marek i odnoszą sukcesy rynkowe w Polsce i za granicą. W tegorocznej edycji plebiscytu jedną z nagród otrzymała Krajowa Spółka Cukrowa S.A. za produkty marki „Polskie Przetwory”.

– Polscy konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie nabywanych produktów. Cieszy fakt, że taka postawa szczególnie widoczna jest w odniesieniu do dóbr wytwarzanych w rodzimym sektorze spożywczym. Tego typu decyzje zakupowe prowadzą nie tylko do nabywania wysokiej jakości lokalnych produktów, ale wspierają także krajową gospodarkę, w tym polskie przedsiębiorstwa i cały sektor rolny – mówi Radosław Zacharek, Dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” – Jesteśmy dumni z otrzymanej nagrody. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, by dostarczać naszym odbiorcom najwyższej klasy produkty w każdym z segmentów działalności Krajowej Spółki Cukrowej – dodaje Dyrektor.

Produkty „Polskie Przetwory” wytwarzane są przez Zakład Krajowej Spółki Cukrowej S.A. „Polskie Przetwory” we Włocławku. Flagowym produktem marki „Polskie Przetwory” jest ketchup łagodny i pikantny. Jego receptura, inspirowana tradycyjnymi przepisami, została specjalnie dostosowana do preferencji smakowych Polaków. Zakład we Włocławku wytwarza również koncentraty i soki pomidorowe, sosy pomidorowe do makaronów i ryżu, jabłka prażone czy marmolady. Dostawcami owoców i warzyw do zakładu we Włocławku są w znaczącej większości okoliczni plantatorzy z Kujaw. Produkty oznaczane logotypem „Polskie Przetwory” doceniane są przez niezależnych ekspertów, marka posiada już m.in. certyfikat „Produkt Polski”.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

« wstecz